Superviolinist tilbage hos sit midt- og vestjyske orkester

Christina Åstrand holder fri fra DR Symfoniorkestret for at spille dansk violinkoncert i Nr. Nissum, Struer og Holstebro sammen med Orkester MidtVest

Det midt- og vestjyske publikum får nu chancen for at opleve en af de mest bemærkelsesværdige violinister i Skandinavien i dag. Hun var i sin tid som 13-årig en af de yngste studerende nogen sinde på musikkonservatoriet, og siden har hun haft en stor karriere. Den 40-årige Christina Åstrand har sagt ja til at spille tre koncerter sammen med Orkester MidtVest. Det sker i Teatersalen i Nr. Nissum mandag den 22. marts, Folkets Hus i Struer den 23. marts og på Knudsens i Holstebro den 24. marts.

Allerede som 22-årig vandt Christina Åstrand en stilling som koncertmester i DR Symfoniorkestret, og hun har dermed siden været forkarl i et af landets mest betydningsfulde orkestre og bindeled mellem musikerne og dirigenten. Men derudover spiller hun jævnligt med andre orkestre som solist.

Christina Åstrand var også i 1994 på besøg i Midt- og Vestjylland og spillede sammen med det dengang helt nydannede Ringkøbing Amts Symfoniorkester. Det har siden skiftet navn til Orkester MidtVest, og nu kommer Christina Åstrand tilbage.

Hun kender Jylland. Christina Åstrand er født i Århus, hvor hendes far var trompetist i Århus Symfonikoster. Hun begyndte selv at spille violin som 4-årig.

Christina Åstrand er kendt for en spændende og personlig fortolkning af musikken. Flere danske komponister har skrevet og tilegnet hende værker. Hun spiller også i flere konstellationer, blandt andet sammen med sin mand, pianisten Per Salo. Parret har desuden dannet Den danske Horntrio sammen med valdhornisten Jakob Keiding.

I fjor udgav Christina Åstrand en cd med blandt andet Niels W. Gades violinkoncert. Det er også den, hun nu skal spille i Nr. Nissum, Struer og Holstebro.

 

Download PDF

 

Flemming Vistisen - foto Tilsted.jpg Flemming Vistisen-rev-.jpg


« Tilbage