Nyt MiVU-orkester får debut-koncert i Engesvang 15. nov.

Søndag 15. november kl. 15.00 bliver der i Engesvang mulighed for en stor koncertoplevelse, når Kulturens Venner og Engesvang Musikforening går sammen om en koncert med kor og symfoniorkester.

 

Koncert i Engesvang med hele udtrækket

Det lokale kor, EKKO, skal synge sammen med Midtvestjysk Ungdomssymfoniorkester

 

Der bliver musik fra den helt store skuffe, når Engesvang Musikforening og Kulturens Venner i Engesvang arrangerer koncert i kulturhuset Den Gamle Biograf søndag 15. november.

- Vi glæder os meget til at opleve et helt symfoniorkester i vores kulturhus. Det har vi aldrig prøvet før. Det kan kun blive en fantastisk oplevelse, siger John Juul Eriksen, der fra Kulturens Venner har været initiativtager til koncerten.

 

Midtvestjysk Ungdomssymfoniorkester - i daglig tale MiVU - er et orkester med eliteelever fra landsdelens musikskoler. Også en del elever fra MGK, altså forskole til musikkonservatoriet, spiller med i orkestret, ligesom flere konservatoriestuderende medvirker. Orkestret laver normalt to-tre produktioner hvert år, hvor musikerne først mødes til nogle øve-weekender og derefter spiller nogle koncerter.

 

"Orkestret har optaget nye medlemmer og er begyndt at arbejde med en fast besætning for et år af gangen, hvor orkestret tidligere blev sammensat fra projekt til projekt. Det nye MiVU får sin debut ved koncerten i Engesvang - og det glæder vi os rigtig meget til!" - siger Orkesterchef, Niels Bastrup.

 

Dirigent er Martin Åkerwall, der blandt andet har en fortid som pianist og dirigent for Den Kongelige Ballet. Han har været chefdirigent ved Den Kongelige Livgarde og han har været kunstnerisk leder for Tivoli-Garden.

 

Den produktion, orkestret kommer til Engesvang med, er lidt speciel, for her medvirker også Engesvang Musikforenings kor EKKO. Orkester og kor skal lave tre numre sammen, nemlig "Fly With Me" fra filmen "Så som i himlen" samt to Carl Nielsen-sange: "Som en rejselysten flåde" og "Den danske Sang".

 

Koret skal også synge et mindre program alene, og orkestret vil også spille en syv værker alene. Det er lige fra Carl Nielsens "Orientalsk Festmarch" over Johannes Brahms "Ungarske Dans nr. 5" til musikken fra filmen "Pirates of The Caribbian".

 

- Det bliver musikoplevelse ud over det sædvanlige. Det bliver en stor udfordring for vores kor, men det bliver også en stor forløsning, når kor og orkester når sammen i en højere enhed, siger Stig Skovbo, der er formand for musikforeningen.

 

Det er også en bekostelig affære at sætte så stor en koncert op. Derfor har arrangørerne fået sponsorstøtte fra Den Jyske Sparekasse, så foreningerne ikke går helt fallit, hvis der ikke bliver solgt så mange billetter.

- Men jeg er nu ret sikker på, at mange vil købe billet. Det bliver jo årets musikoplevelse i Engesvang, siger Stig Skovbo.

 

Har I brug for yderligere oplysninger eller kommentarer, kan jeg henvise til Niels Bastrup, 22306494 (orkesterchef), Stig Skovbo, 8686 5931 (Engesvang Musikforening) og John Juul Eriksen, 2390 7411 (Kulturens Venner)


« Tilbage