Kunstner sender orkestrets musik på lærredet ved koncerter

Kunstner sender orkesters

musik på lærredet ved koncerter

Publikum kan se frem til meget anderledes oplevelse, når Orkester MidtVest spiller på Nørre Vosborg og i Holstebro og Nørre Nissum

 

 

Pia Pilgaard Frans Rasmussen

 

 

 

 

Mange mennesker danner billeder inde i deres eget hoved, når de lytter til klassisk musik. Men tonerne kan også mere konkret omdannes til farver og figurer. Det sker, når Orkester MidtVest i de kommende dage giver koncerter på Nørre Vosborg, i Holstebro og i Nørre Nissum. En kunstner og en computer omdanner bruset fra de mange musikere til abstrakte billeder på et lærred.

Koncerterne ledes af den populære dirigent Frans Rasmussen. Hvis han slår takten en anelse hurtigere på Nørre Vosborg end i Nørre Nissum, så bliver oplevelsen på skærmen anderledes, fordi lyden på stedet er med til at styre computeren.

Det er kunstneren og mediedesigneren Pia Piilgaard fra Århus, der skaber visualiseringerne. Hun har tidligere samarbejdet med den islandske musiker Kristjan Thor Hedinsson om et lignende projekt. Det er første gang, hun beskæftiger sig med klassisk musik.

Orkester MidtVest sætter ved de kommende koncerter fokus på, hvordan der findes forskellige måder at lytte til musik på. Det sker for blandt andet at komme i kontakt med de 16-45 årige, som sjældent kommer til koncerter. Kunstneren Pia Piilgaard er med sine 40 år i centrum af den gruppe, og hun plejer heller ikke at gå til klassisk musik. Men hun siger, det har været en meget spændende og anderledes oplevelse for hende at arbejde med blandt andet Stravinskijs "Cirkuspolka".

Billederne er komponeret i lag. Pia Piilgaard optager selv mange sekvenser med sit kamera. For eksempel en solsikke tæt på filmet i højt tempo. Når optagelsen spilles i normalt tempo, kommer det til at se specielt ud.

De mange musikere er sammen med dirigent Frans Rasmussen og kunstner Pia Piilgaards visualiseringer klar på Nørre Vosborg søndag eftermiddag den 6. november, på Holstebro Gymnasium mandag aften den 7. november og på Læreruddannelsen og HF i Nørre Nissum onsdag aften den 9. november. Orkester MidtVest er symfoniorkestret i den vestlige del af Region Midtjylland. Det består af både professionelle musikere, dygtige amatører og de mest talentfulde elever fra det konservatorieforberedende musikalske grundkursus.

 « Tilbage