MiVU efterår 2018

 

Sigurd Barrett gul

 

Til efteråret skal MiVU spille sammen med Sigurd Barrett og medvirke i festivalen Klassiske Dage i Holstebro. Der åbnes for tilmelding til orkestret inden længe. Orkestret er for unge musikere i alderen ca. 12-20 år.

 

Til efteråret skal vi MiVU give koncerter - både med Sigurd Barret og alene. Koncerten med Sigurd Barrett er i Musikteatret Holstebro 5. okt. om eftermiddagen. Her deltager flere hundrede børn - primært som kor - og den store teatersal vil være fyldt med publikummer.

 

I skrivende stund arbejdes der på at få tider og steder til at falde helt på plads. Den første weekend bliver enten 14.-16. eller 21.-23. sep. (med eller uden fredag) i Viborg eller Holstebro og den næste weekend bliver 5.-7. okt i Holstebro, startende med Sigurd-koncertenfredag eftermiddag. Der kan evt. komme en koncert i den efterfølgende uge.

 

MiVU og Klassiske Dage
Weekenden 5.-7. okt. falder sammen med Holstebro musikfestival Klassiske Dage, som henter topsolister ind fra ind- og udland, og som gør en masse for at engagere børn og unge. Denne weekend vil udover koncerten med Sigurd og vores orkesterprøver også bestå af aktiviteter og hængen-ud en masse andre musikere, blandt andre Orkester MidtVest, der giver koncert 5. okt. om aftenen i Musikteatret Holstebro. Her vil der være fribilletter til alle i MiVU.

 

MiVU_DR_2017_1

 

Tilmelding

Der sendes invitationer ud via musikskolerne i et større område og dem der har spillet med før for en mail direkte, når der åbnes for tilmelding (forventeligt senest 1. april). Hvis du ikke har spillet med før og vil være sikker på at få en invitation, så skal du blot udfylde "spil-med"-formularen (klik her) og sætte kryds ved "MiVU".

 

Hvornår?

  • Den første weekend bliver enten 14.-16. eller 21.-23. sep. (med eller uden fredag) i Viborg eller Holstebro.

  • Den næste weekend bliver 5.-7. okt i Holstebro, startende med Sigurd-koncerten fredag eftermiddag.

  • Der kan evt. komme en koncert i den efterfølgende uge.

Hvem kan deltage?

  • Unge i alderen ca. 12-20 år, som spiller et orkesterinstrument. Orkestret er åbent for alle uanset bopæl. Aktiviteterne finder sted i det midt-vestjyske, fortrinsvis Viborg og Holstebro.

  • Elever fra Talentlinjerne MidtVest deltager som en del af deres talentlinje-undervisning. Disse skal dog også tilmelde sig aktivt.

Hvor meget erfaring skal man have?

  • Du skal have modtaget undervisning i ca. fem år og kunne spille i tonearter med 3-4 fortegn, gerne mere. Blæsere skal selv kunne bære en stemme med rimelig sikkerhed i en sammenspilssituation.

  • Indenfor Suzuki-violin svarer det til hæfte 4 og opefter. Indenfor ABRSM-systemet svarer det til ca. grade 4-6 for strygere og 5-7 for blæsere.

  • Repertoiret bliver tilrettelagt, så det passer til den besætning, der kan formes af de tilmeldte. Derfor foreligger der endnu ikke et repertoire, men eksempler på tidligere repertoire er bl.a. Ungarsk dans nr. 5 af Brahms, Schindlers Liste tema af J. Williams, Pavane af Fauré, Orientalsk Festmarch af Carl Nielsen. Man kan høre MiVU spille nogle af disse stykker og finde noder til dem på www.omv.dk.

Det praktiske

  • Der opkræves en mindre deltagerbetaling fortrinsvis til at dække forplejning. Herudover er det gratis at deltage.

 

Hør optagelser med MiVU

Ved koncerten i DRs koncertsal i marts '15 spillede MiVU bl.a. temaet fra Schindlers Liste af John Williams, Faures Pavane og Orientalsk Festmarch af Carl Nielsen. KLIK HER for at høre nogle af stykkerne og se nodeeksempler.

 

MiVUs Facebookgruppe kan du også se videoer med orkestret og holde dig opdateret om orkestrets aktiviteter.

 

Spørgsmål?

Har du spørgsmål kan du kontakte

 

MiVU koordinator

Mathias Myrthue Justesen

Tlf. 2290 9015

e-mail mivu@omv.dk

 

Orkesterchef

Niels Bastrup

Tlf. 2230 6494

e-mail niels@omv.dk


« Tilbage