Sidste nyt

30. december 2014
Større orkester til nytårskoncerter i Holstebro, Ringkøbing og Hanstholm

 

Sangeren Caroline Henderson synger klassikere fra musical, pop og jazz, når hun optræder sammen med Orkester MidtVest og dirigent fra tv-programmet "Maestro"

 

Det midt- og vestjyske Orkester MidtVest vokser nu til ikke færre end 65 musikere. Publikum vil kunne opleve den forstørrede lyd ved tre nytårskoncerter i Musikteatret Holstebro fredag aften den 16. januar, i Rofi-Centret i Ringkøbing lørdag eftermiddag den 17. januar og i Hanstholm Hallerne lørdag eftermiddag den 24. januar.

 

DR UnderholdningsOrkestret har begejstret mange med populær musik, men stopper her til nytår. Orkester MidtVest lover et program i samme retning til de tre nytårskoncerter. Solisten bliver sangeren Caroline Henderson, som tidligere har optrådt med netop DR UnderholdningsOrkestret.

 

Caroline Henderson slog igennem i popgruppen Ray-Deh-Ohh. Siden har hun bevæget sig i forskellige genrer. Til nytårskoncerterne kommer Caroline Henderson med underholdende musik, blandt andet pop og musicalhits. Der kommer desuden numre som "Somewhere over the rainbow" og "Mack the Knife".

 

Orkester MidtVest har tidligere spillet nytårskoncerter i Holstebro, Ringkøbing og Hanstholm. Her har besætningen været på 55 musikere. Nu stiger det til 65.

- Det vil publikum kunne mærke i form af en større symfonisk lyd, siger orkesterchef Niels Bastrup fra Orkester MidtVest, der glæder sig over, at stadig flere unge kaster deres kærlighed over den klassiske musik.

 

Det kan også mærkes på OrkesterEfterskolen i Holstebro, hvis forstander, Charlotte Borchorst Faurschou, modtog P2 prisen "Årets Ildsjæl" i 2014. Et udbygget samarbejde med netop OrkesterEfterskolen er en af årsagerne til det større Orkester MidtVest. Sammen med de mange andre talenter fra Musikalsk Grundkursus (MGK), Musikkonservatoriet i Aarhus og musikskolernes talentlinjer giver de et indtryk af en dynamik og voksende interesse, som præger musikken i Midt- og Vestjylland.


Nytårskoncerterne skal dirigeres af Peter Ettrup Larsen. Ham kender mange. Han har nemlig medvirket som dommer i tv-programmet "Maestro". Peter Ettrup Larsen er en erfaren dirigent, der styrer orkestre i både Danmark og udlandet.

 


« Tilbage