Sidste nyt

8. februar 2013
Skabelsen blev en succes!

Tre flotte koncerter med Haydns Skabelsen

 

De tre koncerter blev en stor succes! Ved fremførelserne, som fandt sted i Holstebro Kirke, Thyborøn Kirke og Haveoasen i Herning, var der godt fyldt op på tilskuerpladserne. I Haveoasen fik publikum sig en anderledes koncertoplevelse, da orkestrets og sangernes toner blev blandet med papegøjesang på en baggrund af grønne planter.

 

Se billeder og læs om begivenheden her.

 

Medvirkende: Orkester MidtVest, Vestjysk Koncertkor.

Solister: Kristine Becker Lund, Nicolai Nørgaard Christensen og Jens Søndergaard

Dirigent: Søren K. Hansen

 

 

Foromtale til koncerten:

Oplev Vestjysk Koncertkor og Orkester MidtVest i Haydns pragtværk "Skabelsen" i oktober. Er du til den helt klassiske udgave så er der 2 muligheder i hhv. Holstebro og Thyborøn Kirke. Er du til en anderledes eksperimenterende oplevelse så kom til HaveOasen i Herning, hvor værket bliver fremført i et kæmpe drivhus blandt grønne planter og skræppende papegøjer.

 

Solister: Kristine Becker Lund, Nicolai Nørgaard Christensen og Jens Søndergaard

Dirigent: Søren K. Hansen

 

På et mikrosekund blev udviklingen af universet og livet på jorden sat i gang. The Big Bang kalder vi det øjeblik for 12-14 milliarder år siden, hvor en lillebitte, ufattelig tæt og hed kugle af ild pludselig begyndte at udvide sig for med tiden at skabe stjernerne og galakserne samt vor sol og jorden, der siden hen gjorde plads til mennesket.

 

Skabelsen

 

I Bibelen hedder det "Skabelsen", og det er også titlen på Haydns elskede værk om Gud, der skabte verden, menneskene og alle dyrene på seks dage.
I Bibelen tog det som sagt seks dage. Og teksten i "Skabelsen" bygger blandt andet på 1. Mosebogs første kapitel, hvor der berettes om, hvordan Gud skabte orden af kaos. Hvordan han skabte den gode verden og anbragte mennesket som den mest værdifulde skabning.

- I Haydns musik kan man bogstaveligt talt følge teksten i bibelen. Man kan høre kaos og det øjeblik, hvor der bliver lys. Og man kan høre lærken og ørnen, løven der brøler, den listige tiger og de hurtige hinder.

Haydn komponerede "Skabelsen" i 1798

 

Vestjysk Koncertkor 2

Vestjysk Koncertkor er udsprunget af de legendariske kor- og orkesterstævner, der gennem 20 år fandt sted på Nørre Nissum Seminarium. Koret holder nu til på Holstebro Gymnasium og består af ca. 45 sangere, alle med stor korerfaring. Korsangerne mødes ca. 9 lørdage om året for at indstudere større kirkemusikalske værker til opførelse i samarbejde med professionelle solister og musikere. Ind i mellem disse store projekter afholder koret mindre a cappella koncerter.

Vestjysk Koncertkor afholdt sin første koncert december 1981 i Struer Kirke, hvor Bachs Juleoratorium var på programmet. Siden da har koret opført en lang række større korværker og afholdt a cappella koncerter rundt i det vestjyske område.

Koret sang i 2007 sammen med Nordvestkoret i Thisted Mozarts Requiem ved 3 koncerter i Thisted Kirke, Holstebro Kirke og Viborg Domkirke.

I foråret 2008 blev Bachs Matthæuspassion opført, igen et samarbejde imellem Vestjysk Koncertkor og Nordvestkoret. En kæmpe satsning, der udmøntedes i 2 opførelser i påskeugen 2009 i Vestervig Kirke og Viborg Domkirke.

14. og 15. november 2011 opførte Vestjysk Koncertkor og Nordvestkoret Bachs Messe i h-mol i Herning Kirke og i Vestervig Kirke. Dette var korets hidtil vanskeligste og på alle måder mest krævende projekt.

Vestjysk Koncertkor har fra 2005 - 2011 sunget under ledelse af Henrik Svane.

1. januar 2012 er Peter Vogel tiltrådt som ny dirigent for koret.

 

 


Koncerterne fandt sted:

27.10.2013 Kl. 16.00 Holstebro Kirke

29.10.2013 Kl. 19.30 Haveoasen i Herning

30.10.2013 Kl. 19.30 Thyborøn Kirke


« Tilbage