Sidste nyt

25. september 2014
Seminar med Bruno Campo 3. okt. 2014

Seminar med Bruno Campo

- grundlægger af El Sistema, Guatemala samt stifter af flere ungdomsorkestre


"Sådan starter man et symfoniorkester!"

 

Fredag 3. okt. 2014 kl. 15.00-17.00

Holstebro Musikskole, Lille sal (B/1)

 

I forbindelse med Bruno Campos besøg i Danmark som dirigent for Orkester MidtVest og REMUS, vil den unge, karismatiske orkesterleder holde et seminar om det, han brænder for og ved allermest om: at starte og drive symfoniorkestre med børn og unge.

 

Bruno Campo - Alan Bechoam 2.jpg

 

Biografisk baggrund

Bruno Campo er fra Guatemala, og har spillet obo i det venezuelanske orkester, som i dag er det berømte Simon Bolívar Youth Orchestra. Tilbage i Guatemala grundlagde han El Sistema dér efter venezuelansk forbillede. I dag rejser han rundt i verden og er inspirator for og igangsætter af børne- og ungdomsorkestre samtidig med at han fortsætter sin uddannelse som oboist og dirigent i Østrig, hvor han bor, og Italien.  Udover El Sistema i Guatemala har Bruno Campo grundlagt "Municipal youth Orchestra, Guatemala City", "Sistema Europe Youth Orchestra", "Superar Orchestra Vienna" i Wien og "Music for Peace Orchestra, Istanbul".

 

El Sistema

El Sistema blev grundlagt i Venezuela for 40 år siden og har medvirket til, at mere end 400.000 børn og unge spiller klassisk musik i Venezuela. Blandt verdens toporkestre er nu flere fra Venezuela og musikere og dirigenter nærmest vælter ud af arbejdet. Den mest kendte er 33-årige Gustave Dudamel, som pt. er blandt verdens mest efterspurgte dirigenter.

Vinderen af Malko konkurrencen i 2012 var ligeledes en venezuelaner, nemlig Rafael Payare der som Bruno Campo og Dudamel er uddannet fra det venezuelanske musikuddannelsesprogram El Sistema. I Guatemala er organisationen væsentligt yngre, men tæller allerede flere tusinde børn og unge.

 

Tilknytning til Danmark

Bruno Campo dirigerede i 2012 et succesfuldt projekt med det østjyske orkester REMUS. Siden har han haft en vis tilknytning til Danmark og er derfor godt bekendt med forholdende i det danske musikliv og uddannelsessystem.

 

Åbent arrangement

Arrangementet er åbent for alle, og det er gratis at deltage. Tilmelding er ikke nødvendig.

 

 

Oplev Bruno Campo ved koncert samme aften!
Om aftenen er der koncert I Holstebro Musikteater med Orkester MidtVest og REMUS sammen med studerende fra Det Jyske Musikkonservatorium dirigeret af Bruno Campo og med Janne Thomsen (fløjte) og Marcelo Nisinman (bandoneon) som solister. Se mere om koncerten ved at klikke her.

 

Til inspiration - nogle links med optagelser af Bruno Campo:

 

Sistema Europe Youth Orchestra 2013


Indtryk fra El Sistema, Guatemala 4 år efter opstart

 

Koncert med REMUS, foråret 2013

 

 


« Tilbage