Sidste nyt

23. juni 2014
Orkester MidtVest omdrejningspunkt for stort regionalt samarbejde

 

Ved Orkester MidtVest glæder orkesterchef, Niels Bastrup, sig over at det er lykkedes at skabe et bredt samarbejde om efterårets koncertrække. Et samarbejde, der involverer Region Midtjyllands Ungdomssymfoniorkester, Det Jyske Musikkonservatorium og festivalen Klassiske Dage, der fejrer 10 års jubilæum til oktober.

- Det brede samarbejde mellem Øst- og Vestjylland giver mulighed for at samle et stort orkester og give både publikum og musikere en ekstraordinær oplevelse, udtaler orkesterchef, Niels Bastrup, som ved siden af chef-jobbet også underviser på Det Jyske Musikkonservatorium og derved har kontakt til mange af de studerende i det daglige.

 

Fokus på unge talenter

Både Orkester MidtVest og REMUS består for en stor dels vedkommende af unge talenter, bl.a. elever på Musikalsk Grundkursus (MGK). Talentudviklingen og fokus på de unge er nogle af de kvaliteter, som festivaldirektør Janne Thomsen fremhæver ved projektet.

- Det er vigtigt for udviklingen af den klassiske musik, ikke mindst den symfoniske, at man kan samle store orkestre med mange unge, som derved kan få inspirerende erfaringer med klassisk musik i et socialt fælleskab. I forhold til festivalens målsætning om at producere store børne- og ungdomsprojekter, så er koncertrækken med Orkester MidtVest i høj grad med til at opfylde dette mål, udtaler festivaldirektør Janne Thomsen, som for ti år siden grundlagde festivalen Klassiske Dage i Holstebro, den by, hun selv er vokset op i.

 

Unge inspirerer hinanden

Ved Det Jyske Musikkonservatorium ser afdelingsleder Claus Olesen flere kvaliteter i at sammensætte de studerende med de mindre erfarne MGK-elever.

- For Det Jyske Musikkonservatoriums studerende gives projektet som et ekstra tilbud, der kan supplere deres undervisning med relevant orkestererfaring. Fagligt er der et stort udviklingspotentiale for ikke mindst MGK- og musikskoleeleverne, og samtidigt skaber det grobund for fremtidigt samarbejde på tværs af Region Midtjylland.

 

Ved siden af selve musikken spiller det sociale også en vigtig rolle.

- De studerende kan samtidig blive et socialt og fagligt bindeled til de yngre musikere, som kan være med til at inspirere dem til at fortsætte deres udvikling, uddyber Claus Olesen.

 

Dynamisk dirigent

Claus Olesen har tidligere set Bruno Campo, der skal dirigere koncerterne, arbejde med de unge i REMUS.

- Valget af dirigent er endvidere med til at kvalificere projektet, da Bruno Campo har en helt særlig evne til at motivere unge til at spille klassisk musik og til altid at yde deres bedste, fortæller Claus Olesen.

 

Lokal stjerne som solist

Det er lykkedes at skaffe internationale kapaciteter til at medvirke som solister ved koncerterne. Den ene er festivaldirektør Janne Thomsen, der selv har gået på Holstebro Musikskole som barn, men som nu bor i München og har en international karriere som fløjtenist.

- Det er et scoop at Janne Thomsen medvirker som solist, fortæller orkesterchef Niels Bastrup. Hun spiller jo fantastisk og så kan hun virkelig inspirere de unge musikere, som kan høre, hvad man kan drive det til, hvis man hænger i. Sammen med Janne Thomsen medvirker også argentineren Marcelo Nisinman som solist på bandoneon, den argentinske harmonika der er tangoens karakteristiske og stemningsfulde førstespiller.

 

Koncerterne afholdes

Tir 30. sep. 2014 kl. 19.30                Symfonisk Sal, Musikhuset Aarhus

Ons 1. okt. 2014 kl. 19.30                Remisen, Brande

Fre 3. okt. 2014 kl. 19.30                 Holstebro Musikteater

 

Læs om koncerterne her.


« Tilbage