Orkester MidtVest fejrer 25 års jubilæum i 2019

1-12-18

Orkester MidtVest blev grundlagt i 1994 under navnet Ringkøbing Amts Symfoniorkester. I 2007 blev amterne nedlagt, men orkestret blev videreført under nyt navn: Orkester MidtVest. Dette navn afspejler også godt den virkelighed, orkestret lever i: Orkestret holder prøver i Orkestersalen i Holstebro, men giver koncerter i hele det midt- og vestjyske område.

Jubilæumsåret bliver indledt med en række af nytårskoncerter, hvor det er lykkes at engagere en af dansk film og tv’s helt store navne, Søren Pilmark. Nytårskoncerterne er i Hanstholm, Holstebro, Herning og Ringkøbing.

Han får selskab af sopran Charlotte Hjørringgaard Larsen og dirigent Ole Faurschou.

Senere på foråret bliver jubilæet markeret ved en koncertrække i marts og april, hvor orkestret får besøg af fire musikere fra “navnebroderen” Ensemble MidtVest.

De fire skal være solister i Mozarts Sinfonia Concertante. En af dansk musiklivs unge, lovende stjerner dirigerede det hele, nemlig Christian Øland, som på trods af sin unge alder allerede er en eftertragtet figur, der har dirigeret mange af de professionelle orkestre i Skandinavien.

Øvrige jubilæumsaktiviteter bliver offentliggjort, så snart de er klar.

 

Kort om os

Orkester MidtVest er symfoniorkester for hele Midt- og Vestjylland og består af både professionelle musikere og spirende talenter.

Vores opgave er at fremme talentudviklingen og udbrede glæden ved klassisk musik til et stadig større publikum.

Kontakt

Orkester MidtVest
c/o Holstebro Musikskole
Bisgårdmark 16
7500 Holstebro

 

 CVR 39906341
Konto 7600 - 1538966