Sidste nyt

17. august 2012
Nytårskoncert

Skynd dig langsomt til en fantastisk nytårskoncert med Orkester MidtVest!

 

Orkester MidtVests nytårskoncerter 2013 bliver med sammen et dansk ikon indenfor visegenren - Povl Dissing og en multikunstner - Annette Heick.

 

Povl Dissing

Povl Dissing kan i 2013 se tilbage på en mere end 40-årig karriere som professionel troubadur, og nyder i dag anseelse som en af Danmarks mest respekterede vise-sangere. I løbet af disse år har han arbejdet sammen med flere af landets fornemmeste orkestre, musikere og sangere. Foruden teater og filmroller har han deltaget i en mængde TV og Radio arbejde, og fået udgivet omkring 25  LP / CD produktioner.Det er vel nok som den helt specielle og særprægede vise-fortolker man kender ham bedst - Hvem har ikke fået gåsehud, når der kun var " 25 minutter endnu " - mærket blodtrykket stige over " Den grimmeste mand i byen " eller nynnet lidt med når " Kaffen var klar " I 1973 indledtes samarbejdet med BENNY ANDERSEN - det fejrede de i 1998 med deres 8. CD-udgivelse : " Skynd dig langsomt " - og det siges, at man kan vente sig mere fra den kant.

 

Annette Heick

For 7 år siden blev Annette Heick verdensberømt i Danmark i rollen som den skøre, japanske TV-journalist Ushi Heiku. TV arbejdet er fortsat på TV2 i seersucceserne Room Service og Mit Sande Jeg m.fl., men allerede inden da var Annette et etableret navn i diverse musikalske sammenhænge. Også her har humor og vanvittige kostumer været en fast bestanddel af repertoiret. Annette er leveringsdygtig i flere genrer indenfor underholdning. Eksempelvis i tegnefilmens verden, hvor hun har lagt stemme til flere end 300 film og serier - senest som Yvonne i den computeranimerede Olsen Banden film, der har solgt over 260.000 billetter indenfor den første måned. 2010 har i øvrigt budt på alt fra DR's officielle musikalske 70-års gave til Hendes Majestæt Dronning Magrethe til Musical. Først i "Elsk mig i nat", som kørte for udsolgte huse i Århus og snart også i hovedrollen i Wicked på Det Ny Teater

 

 

 

flemming.jpg

Dirigenten ved årets nytårskoncerter bliver et glædeligt gensyn med Orkester MidtVests grundlægger og leder igennem orkestrets første 10 år - Flemming Vistisen.

Flemming Vistisen er nu chef for Operaen i Midten. Sammen med Pernille Elimar oprettede han i sin tid Musikdramatisk Teater i Holstebro, og han har stået i spidsen for operakompagniet siden, også under navneskiftet til Operaen i Midten.

Flemming Vistisen er født i Holstebro i 1955. Han modtog sin første musikundervisning på den lokale musikskole indtil han startede på Det Jyske Musikkonservatorium i Aarhus.
Han studerede slagtøj og musikteori i 7 år samtidig med en solokarriere i Danmark og udlandet i den samme periode.

I 1981 søgte han optagelse på The Royal Academy of Music i London, England med direktion som hovedfag. Efter to år fik han sin eksamen og modtog ved den lejlighed to priser, The Ernest Read Prisen og Ricordi Prisen.
Flemming Vistisen har dirigeret de danske orkestre i musik der rækker fra Mozart til vor tid. Herudover har han haft en del operaopgaver på Den Jyske Opera og på Det Ny Teater i København hvor han har stået i spidsen for mere end 100 opførelser af Flagermusen og Den Glade Enke.

Flemming Vistisen været fast kapelmester for Tivolis Promenadeorkester fra 1998 til 2011.

 

Vestjysk Koncertkor 2

Vestjysk Koncertkor er udsprunget af de legendariske kor- og orkesterstævner, der gennem 20 år fandt sted på Nørre Nissum Seminarium. Koret holder nu til på Holstebro Gymnasium og består af ca. 45 sangere, alle med stor korerfaring. Korsangerne mødes ca. 9 lørdage om året for at indstudere større kirkemusikalske værker til opførelse i samarbejde med professionelle solister og musikere. Ind i mellem disse store projekter afholder koret mindre a cappella koncerter.

Vestjysk Koncertkor afholdt sin første koncert december 1981 i Struer Kirke, hvor Bachs Juleoratorium var på programmet. Siden da har koret opført en lang række større korværker og afholdt a cappella koncerter rundt i det vestjyske område.

Koret sang i 2007 sammen med Nordvestkoret i Thisted Mozarts Requiem ved 3 koncerter i Thisted Kirke, Holstebro Kirke og Viborg Domkirke.

I foråret 2008 blev Bachs Matthæuspassion opført, igen et samarbejde imellem Vestjysk Koncertkor og Nordvestkoret. En kæmpe satsning, der udmøntedes i 2 opførelser i påskeugen 2009 i Vestervig Kirke og Viborg Domkirke.

14. og 15. november 2011 opførte Vestjysk Koncertkor og Nordvestkoret Bachs Messe i h-mol i Herning Kirke og i Vestervig Kirke. Dette var korets hidtil vanskeligste og på alle måder mest krævende projekt.

Vestjysk Koncertkor har fra 2005 - 2011 sunget under ledelse af Henrik Svane.

1. januar 2012 er Peter Vogel tiltrådt som ny dirigent for koret.

 

-------------------------------------------------------------------------------------------------

 

13.01.2013 Kl. 15.00 Holstebro Musikteater (www.musikteatret.dk).

19.01.2013 Kl. 19.00 Nordjyllands Mediecenter (www.mediecenter.dk).

26.01.2013 Kl. 14.00 Hanstholm Hallen (Danske Bank, Hanstholm, Thisted og Hurup)

 

Billetter kan købes ved henvendelse til de respektive steder.


« Tilbage