Sidste nyt

1. november 2013
Ny orkesterchef fundet

Visionær orkesterchef til Orkester MidtVest

 

Niels Bastrup er ansat som ny chef for Orkester MidtVest efter Jeppe Uggerhøj, der er tiltrådt stillingen som programleder i Musikkens Hus, Aalborg.


Niels Bastrup orkesterchef2

Niels Bastrup er uddannet på Det Jyske Musikkonservatorium indenfor musikteori og musikhistorie og har en bred erfaring indenfor musiklivet med ansættelser som underviser på Det Jyske Musikkonservatorium, børne- og ungdomsmedarbejder ved Aarhus Symfoniorkester samt som dirigent, komponist og arrangør.


Musikskoleleder Martin Gade, der er formand for orkestret, udtaler:

"Vi har i Niels Bastrup fundet en visionær chef, som vi tror på, vil kunne udvikle og inspirere orkestret i mødet mellem unge talenter, voksne amatører og professionelle."

 

Niels Bastrup ser med glæde frem til de nye udfordringer og udtaler om jobbet:

"Orkester MidtVest er et orkester med fantastiske muligheder. Med base i Holstebro Musikskole/MGK, egen koncertsal, Orkesterefterskolen som nabo og en gearing til at tænke kreativt omkring koncerterne, så er der alle muligheder for, at orkestret kan videreudvikle sig i en meget positiv retning.

 

Der sker rigtig meget inden for klassisk musik i hele regionen. Noget, som Niels Bastrup ser frem til at blive en del af.

"Man er ikke bange for at tænke stort. Orkester MidtVest skal være showcase for al den aktivitet, der foregår inden for klassisk musik rundt i musikskolerne, de mindre ensembler, på MGK og i øvelokalerne."

 

Kombinationen af amatører, unge talenter og erfarne professionelle ser Niels Bastrup som en stor styrke.

"Amatørernes begejstring koblet med de professionelle musikkeres høje niveau er en supergod sammenblanding. Den har en tendens til at smitte positivt af på begge parter. Orkestret skal frem for alt være attraktivt for den unge generation af musikere, for det er dem, der skal udgøre fremtidens orkestre."


Niels er bosat med sin familie i Aarhus. Han er tiltrådt jobbet pr. 1. november 2013.


« Tilbage