2017 Ein deutsches Requiem

Ein deutsches Requiem af Brahms

Solister: Kristine Becker Lund og Morten Frank Larsen

Dirigent: Søren Kinch Hansen

Vestjysk Koncertkor, Midtjysk Kammerkor, Silkeborg Motetkor, Lemvig Kammerkor.

Brahms

 

 

Søn. 5. nov. 2017           Silkeborg Kirke

Tir. 7. nov. 2017             Thyborøn Kirke

Ons. 8. nov. 2017           Viborg Domkirke

 

Ein deutsches Requiem

"Ein deutsches Requiem" (1868) er titlen på det værk, der gav Brahms sit store gennembrud som komponist. Det er samtidig et musikstykke, som på monumental vis fornyer og nytænker requiem-genren. Brahms' måde at kombinere de melodiske linjer fra den gamle, polyfone musik med den storladne, romantiske harmonik var nyskabende. Med disse virkemidler opnår han et særligt personligt udtryk, hvormed han på utrolig gribende vis behandler livets store spørgsmål. Værkets titel hentyder til, at teksten er på tysk - i modsætning til det traditionelle requiem, hvis tekst er på latin. Brahms valgte selv teksterne fra Luthers oversættelse af Bibelen, og de kredser om døden og jordelivets forgængelighed, men taler trøst og håb til mennesket. Ved at bruge Luthers Bibel-oversættelse og gå udenom de særligt katolske elementer som skærsilden og bøn for de afdøde føjer Brahms værket ind i den protestantiske tradition, som med dette værk får sit første "requiem".

 

Koncertrækken indgår i kirkernes markering af 500-året for Reformationen. Ved koncerten i Viborg Domkirke medvirker biskop Henrik Stubkjær, som vil holde en kort introduktion. I Silkeborg Kirke indleder biskop emeritus Karsten Nissen, og ved koncerten i Thyborøn Kirke indledes koncerten ved Erling Lindgren, komponist og tidligere organist ved Lemvig Kirke.

 

Kristine Becker Lund, soprankristinebeckerlund

Sopranen Kristine Becker Lund er uddannet på Det Fynske Musikkonservatorium i solist- klassen og senere Opera-Akademiet i Køben- havn, hvorfra hun havde sin debut på Det Kongelige Teater som Barbarina i Figaros bryl- lup i 2004. Siden har hun sunget talrige roller på scener i ind- og udland, bl.a. Grevinden og Susanna i Figaros bryllup, Madame Butterfly, Mimi i La Boheme, Helmwige i Valkyrien. Hun er en ofte benyttet solist med landsdelsorke- strene, og i foråret 2017 sang hun Welgunde i Ragnarok med Odense Symfoniorkester og medvirker i 2018 i hele Wagners Ringen ved åbningen af Odenses nye musikhus Odeon.

 

mortenfranklarsenMorten Frank Larsen, baryton

Morten Frank Larsen er en dansk operasanger bosat i Wien, hvor han er ansat ved Volksoper Wien. Han har studeret ved Det Jyske Musikkonservatorium og Operaakademiet i København. Efter sin debutkoncert har han haft freelance-opgaver ved bl.a. Den Jyske Opera og Det Kgl. Teater, og har siden 2000 været tilknyttet operascener i Wien. Han har sunget på Wiener Staatsoper og også på den prestigefyldte Metropolitan Opera i New York.

 

Søren K. Hansen, dirigent

SoerenKHansen4red.jpg

Søren Kinch Hansen er uddannet dirigent og korpædagog og har bl.a. haft opgaver som dirigent for Den Jyske Opera og Danmarks Radios kor. Han er fast dirigent for Vokalen- semblet GAIA og Århus Sinfonietta og ansat som docent i kor- og ensembleledelse ved Det Jyske Musikkonservatorium. I 2013 dirigerede Søren Kinch

Hansen Orkester Midt Vest og Vestjysk Koncertkor i opførelsen af Haydns "Skabelsen" i Holstebro Kirke, HaveOasen og Thyborøn Kirke.

 

Info om Billetsalg


Silkeborg Kirke, 5. nov.

Billetsalg ved indgangen fra kl. 18.45.

Entré: kr. 150,- Unge under uddannelse kr. 50,-

 

Thyborøn Kirke, 7. nov.

Billetsalg i Nærkøb Thyborøn, Lemvig Boghandel eller ved indgangen fra kl. 18.45.
Entré: kr. 150,- Unge under 25 år kr. 50,-

Medlemmer af Lemvig Musikforening gratis adgang.

 

Viborg Domkirke, 8. nov.

Billetsalg ved indgangen fra kl. 18.45.

Entré: kr. 100,- Unge under 25 år kr. 50,-

Medlemmer af Viborg Musikforening gratis adgang.

 

Note om de medvirkende kor

Ved koncertrækken medvirker fire kor, som tilsammen tæller 140 sangere: Vestjysk Koncertkor, Midtjysk Kammerkor, Silkeborg Motetkor og Lemvig Kammerkor. Af pladshensyn medvirker Lemvig Kammerkor ikke ved koncerten i Silkeborg, og i Thyborøn medvirker kun Vestjysk Koncertkor og Lemvig Kammerkor.

 

Koncerten støttes af

  • Spar Nord Fonden

  • Oticon Fonden

  • Knud Højgaards Fond

  • Augustinus Fonden

  • Toyota-Fonden

 

Orkester MidtVest siger tak for fondenes venlige støtte af kulturlivet i Midt- og Vestjylland.

 

 


« Tilbage