2012 Mozarts Requiem

 

 

 

I foråret 2012 er der mulighed for at opleve det inderligt smukke værk: Mozarts Requiem. Akademisk Kor Århus og Orkester MidtVest opfører værket under ledelse af Ole Faurschou.

 

Lidt historie om værket:

Midt i juli 1791 fik Mozart en mystisk bestilling på et Requiem (en dødsmesse). Budbringeren, der kom med bestillingen, er blevet kaldt "det grå sendebud", og indtil 1964 har man ikke vidst,  hvem han var, og hvordan sagen hang sammen.

Mozart vidste det måske heller ikke, og mange mener, at han var overbevist om, at det var sit eget requiem, han skrev.

I 1964 fandt man et manuskript fra en Anton Herzog, som på Mozarts tid var í tjeneste hos en stor musikelsker og amatørkomponist, Grev Walsegg.

Ifølge Herzog yndede greven til sine to ugentlige musikaftner at præsentere værker, som han havde bestilt hos nogle af tidens bedste komponister, derefter kopieret i sin egen håndskrift og så udgivet dem som sine egne.

I 1790 døde grevens kone. Greven ville ære hendes minde dels ved et mindesmærke, dels ved et Requiem, der skulle opføres hvert år på hendes dødsdag.

Det var dette Requiem, som hans tjener - det grå sendebud - bestilte hos Mozart.

Mozart arbejdede febrilsk på at nå at få værket færdigt, men hans elev Süssmayer måtte skrive de sidste takter.

Mozarts Requiem blev opført første gang i 1793 ved en mindehøjtidelighed for grev Walseggs kone.

 


 

Akademisk Kor Århus 1 3888x2592.JPG

Akademisk

Kor

Århus

 

"Kvaliteterne er en rig, fyldig og meget renstemt klang i dejlig akustik, udsøgt afvejet balance, en ualmindelig dynamisk og bredt formende frasering og fornemt ciselerede nuancer. Dertil kommer en plastisk tekstbevidsthed, man sjældent oplever i dansk korsang: musikken bevæger som lyrisk teksttolkning, får simpelthen digtene til at leve. Det er lige til at labbe i sig." Jan Jacoby.Ole Faurschou er uddannet i dirigentklassen ved Det Kongelige Danske Musikkonservatorium hos professor Dan-Olof Stenlund. Han har desuden studeret direktion og komposition på Universität für Musik und Darstellende Kunst i Wien hos professorerne Uros Lajovic og Ditmar Schermann. Derudover har han studeret musikvidenskab ved Aarhus Universitet, med speciale i Carl Nielsen. Ole Faurschou har deltaget i masterclasses med bl.a. dirigenten Jan Wagner og i radiotransmitteret masterclass med Danmarks Radios Kammerkor og Eric Ericsson for nordiske

Ole Faurschou.jpg

 

03.03.2012 Kl. 16.00 Ribe Domkirke

04.03.2012 Kl. 16.00 Vestervig Kirke

05.03.2012 Kl. 19.30 Dana Feeds Lagerbygning på Havnen i Horsens (udsolgt)

 

Entré kr. 100

Billetter til Ribe og Vestervig kan købes ved indgangen eller der kan forudbestilles pr. mail: orkestermidtvest@gmail.com


« Tilbage